ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Ιωάννα Γ. Γιάνναρη γεννήθηκε στο Ηράκλειο, άρχισε τις μουσικές της σπουδές στο Ελληνικό Ωδείο Ηρακλείου και τις  ολοκλήρωσε  στην Αθήνα, στο Ωδείο Athenaeum ” MariaCallas”.

Επί σειρά ετών, υπήρξε μέλος της Α’ φωνής στην Ορχήστρα ” Κιθαριστές του Athenaeum”,  με εμφανίσεις σε Φεστιβάλ στην Ελλάδα & στο εξωτερικό, στα Μουσικά Πρωινά του Γ´ Προγράμματος, στο Μέγαρο Μουσικής κ.α. 

Η Ιωάννα συνέχισε τις σπουδές της στο  City University of London U.K. όπου της απονεμήθηκε ο μεταπτυχιακός τίτλος “Master of Arts in Arts management”.

Eργάστηκε επί σειρά ετών για το Υπουργείο Παιδείας (ΥΠ.Ε.Π.Θ.) ως υπεύθυνη των Μουσικών Αγώνων στο τμήμα των Πανελληνίων Μαθητικών Καλλιτεχνικών Αγώνων. Μετέπειτα, ενεργοποίησε και συντόνιζε τον Πολιτιστικό Οργανισμό της Νομαρχιακής  Αυτοδιοίκησης Σάμου. Σχεδίασε την οργάνωση της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας  στο Δήμο Φιλίππων, σε συνεργασία με την Υπερνομαρχία  Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης.

Η Βουλή των Ελλήνων της ανέθεσε την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ελληνικής εκπροσώπησης στο φεστιβάλ Νέων “The Children and Youth Festival” of the Black Sea Economic Cooperation Member – States / Golden Ferry στο Sochi της Ρωσίας.

Υπήρξε μέλος της οργανωτικής επιτροπής στην Α’ Ευρώ-Μεσογειακή Πολιτιστική Συνάντηση Κρήτης.

Ανέλαβε την οργάνωση των συνεδρίων, Ποίησης με θέμα την  «Σαπφό» και Μουσικολογίας με θέμα τον «Τέρπανδρο» στη Λέσβο, σε συνεργασία με το Δήμο Ερεσού Αντίσσης.

Η Ιωάννα δείχνει, μεταξύ άλλων, ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη σχέση της μουσικής με τη ψυχολογία, τόσο με την “μύηση” στη μουσικοθεραπεία, από την Καθηγήτρια Ψυχιατρικής και Νευρολογίας Jacqueline-Vereupailles, στη Σορβόννη καθώς και με τη συνεχιζόμενη μεταπτυχιακή της σπουδή στις Κυβερνητικές Επιστήμες (Cybernetic Sciences).

Από το 2013, ζει στο Ηράκλειο της Κρήτης και, συνεργαζόμενη με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ηρακλείου, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, την Εταιρία Κρητικών & Ιστορικών Μελετών, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και άλλους φορείς δραστηριοποιείται στον σχεδιασμό  την οργάνωση  & συντονισμό πολιτιστικών εκδηλώσεων και δημιουργιών όπως:   Μουσικές Τριλογίες για τα Μνημεία του Χάνδακα / Φεστιβάλ Πιάνου Ηρακλείου / “Soul Art Game” /  Φεστιβάλ “Τέχνη καθ οδόν / “The Flute project” Μουσικό & Εκπαιδευτικό πρόγραμμα κ.α. Η Ιωάννα είναι επίσης συνεργάτης της Περιφέρειας Κρήτης και πρόεδρος του ιστορικού Μουσικού Συλλόγου «Απόλλων».