Φεστιβάλ Πιάνου Ηρακλείου

Ο σχεδιασμός του Φεστιβάλ Πιάνου άρχισε το 2014 από τους Ιδρυτές και συντελεστές του Ιωάννα Γιάνναρη, Δημήτρη Καρύδη, Πέτρο Μόσχο, και βασίστηκε σε σχετική μελέτη που διεξήχθη σε καλλιτεχνικό, κοινωνικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό πεδίο από την Ιωάννα, με την ιδιότητα του Πολιτιστικού Διαχειριστή. Το 1ο παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2016 και τα επόμενα ακολούθησαν σε ετήσια βάση, εξ αρχής με χαρακτήρα εντός και εκτός Ηρακλείου.

Οι στόχοι του φεστιβάλ Πιάνου Ηρακλείου είναι:

• Να προσελκύσει το φιλόμουσο κοινό της Κρήτης αλλά και να το διευρύνει με υψηλού επιπέδου συναυλίες από διεθνούς φήμης Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες.
• Να διεγείρει και να εκπαιδεύσει το κοινό γύρω από το όργανο, τη μουσική, τους ερμηνευτές και τους συνθέτες με ρεσιτάλ στα οποία οι καλλιτέχνες θα συνδιαλέγονται με το κοινό.
• Να δώσει την ευκαιρία σε όλους τους σπουδαστές πιάνου της Κρήτης αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας να παρακολουθήσουν σεμινάρια πιάνου με διεθνούς φήμης καλλιτέχνες, είτε ως ενεργά συμμετέχοντες είτε ως ακροατές.
• Να γαλουχήσει τα παιδιά στην κλασική μουσική με εκπαιδευτικές συναυλίες.
• Να αξιοποιήσει τις άρτια εξοπλισμένες αίθουσες του νέου Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου με ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό τρόπο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα του Φεστιβάλ Πιάνου Ηρακλείου