Μουσική Τριλογία

Οι Μούσες ήταν κόρες του Διός και της Μνημοσύνης! Δεν υπάρχει πολιτισμός δίχως μνήμη.

Η σύνδεση της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας και πνευματικής ζωής με εμβληματικά μνημεία του παρελθόντος, έχει ένα ιδιαίτερο και βαθύ νόημα. Είναι η συνέχεια του πολιτισμού και της Ιστορίας ενός τόπου, που ανανεώνεται και εμπλουτίζεται συνεχώς μέσα από τις διαδοχικές γενιές. Οι αξίες και οι παρακαταθήκες που αντιπροσωπεύουν τα μνημεία ως σύμβολα ομορφιάς, ιστορικής και πολιτιστικής συνείδησης και ταυτότητας, είναι πηγή έμπνευσης για την σύγχρονη δημιουργία.

Σε μια προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας απέναντι στα Μνημεία και ταυτόχρονα μια προσπάθεια ένταξης τους στην σύγχρονη πολιτιστική , κοινωνική και οικονομική ζωή οι φορείς του τόπου αγκάλιασαν την σχετική πρόταση.

Ξεκινώντας από την Περιφέρεια Κρήτης που ανέλαβε τον κεντρικό ρόλο της διοργάνωσης σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, τον Δήμο Ηρακλείου, τον Μουσικό Σύλλογο “Απόλλων” στη δεύτερη διοργάνωση και φυσικά με τους «οικοδεσπότες» την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, προχωρήσαμε στην υλοποίηση του project.