ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΦΛΑΟΥΤΟΥ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ & ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΦΛΑΟΥΤΟΥ ΑΛΙΚΗΣ ΣΟΥΡΓΙΑΔΑΚΗ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ 16-19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Η Περιφέρεια Κρήτης, Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών/ Athens State Orchestra, και η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών, συνδιοργανώνουν σεμινάριο/ συναυλία Φλάουτου τιμώντας την Ηρακλειώτισα κ. Αλίκη Σουργιαδάκη με διδάσκοντες τους φλαουτίστες της ΚΟΑ Χρυσή Πιλαφτσή και Michael Ramos/ Μιχάλη Ραμό.

Tα μαθήματα θα γίνουν στις 16-19/11 /17 και θα είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες. Μπορούν να συμμετέχουν φλαουτίστες όλων των επιπέδων.

Ειδικότερα φλαουτίστες επιπέδου μέσης και άνω θα κάνουν μάθημα με τους διδάσκοντες στο κομμάτι της επιλογής τους (σόλο, με πιάνο ή ντούο φλάουτων).

Σε έναν από αυτούς μαθητή ωδείου στην Κρήτη, θα δοθεί από την Κα Κίττυ Βεργωτή/ Ιερωνυμάκη ετήσια υποτροφία , στη μνήμη της Αλίκης Σουργιαδάκη καλύπτοντας τα δίδακτρα για το 2017- 18 (τρέχον σχολικό έτος) στο ωδείο το οποίο σπουδάζει.

Όλοι θα μπορούν να συμμετέχουν στις πρόβες κουαρτέτων φλάουτων που θα γίνουν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου και θα παρουσιαστούν στην τελική συναυλία στις 19-11-17 με ελεύθερη είσοδο.

Πιανίστας του σεμιναρίου θα είναι η Κατερίνα Καραμπάτσα, μόνιμη συνοδός στο διαγωνισμό φλάουτου Urs Ruttimann.

Η Δήλωση συμμετοχής υποβάλετε μόνο ηλεκτρονικά μέχρι την 3-11-17 Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Μετά τη λήξη θα σας γνωστοποιηθεί ακριβές πρόγραμμα.

Για την εγγραφή πατήστε Εδώ

Τηλ: 6936664870 & στο inbox

Πληροφορίες: Διαγωνισμός φλάουτου “Urs Ruttimann” e.mail:    Εδώ  …Τηλ: 6936664870 & στο inbox

Συντονισμός / Επιμέλεια Joanna Giannari
MA Arts management UK
Τηλ: 6937574944

ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΑΜΟΣ
Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια Αιγύπτου όπου και ξεκίνησε το φλάουτο.
Συνέχισε στο Ωδείο Αθηνών με τη Ροζίνα Χριστοπούλου και Urs Ruttimann με τον οποίο και πήρε το δίπλωμά του με άριστα παμψηφεί.
Ακολούθησαν σπουδές στη Αγγλία,στο Guildhall School of Music και σεμινάρια με τους P.L. Graf ,A. Marion και Bennett.
Υπήρξε επί σειρά ετών πρώτο φλάουτο στη συμφωνική ορχήστρα Πειραιά ,τη συμφωνική ορχήστρα Δήμου Αθηναίων καθώς επίσης και στη φιλαρμονική του ίδιου Δήμου.
Με την Ε. Σταμπολή, πιάνο, συνεργαστήκε επί σειρά ετών παρουσιάζοντας το ρεπερτόριο του οργάνου σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Διδάσκει στο δημοτικό ωδείο Μαρουσίου και σε σεμινάρια στην Ελλάδα.
Είναι μουσικός της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών από το 1997 και ιδρυτικό και διοργανωτικό μέλος του διαγωνισμού φλαουτου « Urs Ruttimann ».

ΧΡΥΣΗ ΠΙΛΑΦΤΣΗ
Η Χρυσή Πιλαφτσή άρχισε μαθήματα φλάουτου στην τάξη του καθηγητή Ιλιε Μακοβέι στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης. Πήρε το δίπλωμά της με άριστα παμψηφεί (τάξη καθ. Φιλίπ Μαλφέ) και κατόπιν συνέχισε τις μουσικές της σπουδές με καθηγητές τον Karl-Heinz Zöller και Christiane Hellmann στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών του Βερολίνου, παίρνοντας με άριστα το δίπλωμα μουσικού ορχήστρας. Ακολούθησαν σπουδές σολίστ στην τάξη της καθηγήτριας Irmela Bossler στην Ακαδημία Μουσικής και Θεάτρου της Λειψίας.
Υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και του συλλόγου “Οι Φίλοι της Μουσικής” του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Παγκόσμια Ορχήστρα Νέων Jeunesses Musicales και διετέλεσε μέλος της ορχήστρας του Νέου Βρανδεμβούργου. Έχει πάρει το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό φλάουτου “Friedrich Kuhlau” της Γερμανίας.
Από το 2003 είναι πρώτο φλάουτο στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.